Blaaskapel de Flippers

Groepsfoto Flippers 2012

Blaaskapel “De Flippers”Itteren

Wij vieren in het weekend van 24-25 juni ons 50-jarig jubileum!

Voor meer info, zie onze facebookpagina.

Blaaskapel “De Flippers” uit Itteren is opgericht in 1967 naar aanleiding van het Geultreffen dat georganiseerd werd ter gelegenheid van een verbroederingsfeest tussen Belgische en Nederlandse muziekkorpsen aan de Geul. Tijdens dit feest trad de Tiroler Kapel van Houthem St Gerlach op.
Enkele muzikanten vonden deze muziek zo mooi dat zij dat ook wel wilden proberen. Gus Stijns zou de kar trekken en goed twee maanden later was de eerste repetitie.
Er moest natuurlijk ook een naam komen en daar er al verschillende variaties op de Maas waren bleef niet veel over. De TV-serie Flipper inspireerde ons en zo ontstond de naam” De Flippers”. Zo konden we ons onder en boven water laten horen. Water is ons immers niet onbekend.
In 2017 hopen wij op spectaculaire wijze ons 50-jarig jubileum te vieren.

Onze club heeft verschillende uniformen gekend. Begonnen werd met een soort badpak en een pruik. In 1968 kregen we al heuse matrozenpakken, deze zouden we 7 jaren dragen. In 1975 kwamen de groene leren vesten en bij het 25-jarig jubileum in 1992 kwam de grote klapper. We kregen namelijk echte Egerländer uniformen. Tijdens onze reis naar het Schwarzwald in 2011 werden er nieuwe hemden aangeschaft zodat we er weer netjes opstaan als de jasjes uit gaan.

Dirigenten waren:
– Gus Stijns 1967-1970 Hen Hautvast 1970-1972
– Pie Hanssen 1973-1979 Bèr Cauberg 1980-1990
– Bert Hanssen 1990-1992 Hen Roumans 1992-1995
– Wil Poulissen 1995 Bert Hanssen 1995-2006
– Geert Hofkamp sinds 2007

De Blaaskapel treedt zowel in het binnen- als buitenland op. Wij musiceren bij allerlei gelegenheden, zoals kapellentreffen, frühshoppen, spätshoppen, huwelijksfeesten en jubilea.
Tevens musiceren wij ook in bejaardenhuizen en verzorgingstehuizen.
Ons repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Böhmische en Mährische muziek, maar voor andere gelegenheden hebben wij ook een ander repertoire.
Verder hebben “De Flippers”ook hun kunsten getoond in het buitenland. In al die jaren hebben ze talrijke reizen naar Duitsland en Oostenrijk gemaakt zoals bijv. Traunkirchen, Niederndorf, Hittisau, Andelsbuch, Zell an Ziller, Schwarzwald, Abtenau, Imst, Colla Israco Italiaans Tirol, Monzel, Oberaudorf enz. Onze laatste reis ging in 2016 naar Arnbruck in Beieren.
Wij mogen ons ook zeer gelukkig prijzen met onze beschermvrouw Rosl Bours, die ons zeer ondersteunt en ook bij iedere concertreis weer met ons mee reist.

Iedere eerste woensdag van de maand repeteren wij in de feestzaal van Bours. Verder repeteren wij op woensdag om 20 uur in het St. Martinushuis.

Flippers Itteren

Voor verdere informatie kunt U contact opnemen met het secretariaat van Blaaskapel “De Flippers”

Sandra Gielissen
tel: 0433634629 – 0622606111